Sute de români vor petrece Revelionul în Insulele Maldive. Cât costă un sejur

Sute de români vor petrece Revelionul în Insulele Maldive. Cât costă un sejur

Câteva sute de români au plecat duminică spre Maldive, unde vor petrece Revelionul.

Au fost atât de mulți doritori încât, operatorul turistic, surprins de cerere, a fost nevoit să suplimenteze planul cu încă două avioane de la TAROM. După un zbor de 12 ore, călătorii spun că se vor arunca în apă și vor deschide o bere rece. Promit, totuși, să nu pună prea multe poze pe rețelele de socializare, ca să nu-i invidieze cei rămași acasă.

Aeroportul din Bucureșți a fost surprinzător de animat pentru aceste vremuri de pandemie. Câteva sute de români care au dorit să scape de iarnă au așteptat cursa spre Male, capitala statului Maldive. Este o destinație exotică, unde se înregistrează puține cazuri de coronavirus, iar vizitatorii sunt primiți cu un test negativ de Covid.

Bărbat: „Ne încărcăm bateriile, și să închidem un an greu, să începem unul bun.”

Reporter: „Primul lucru pe care îl faceți când ajungeți în Maldive?”

Bărbat: „Ne aruncăm în mare. O să încercăm să bem o bere rece, după aceea să ne bucurăm de soare. Suntem un grup de prieteni, vrem să ne relaxăm, nu am avut concediu anul acesta.”

Reporter: „Poze pe Instagram, pe Facebook?”

Bărbat: „O să punem mai puțin, pentru că și alți prieteni și-au dorit să vină, este greu, este pandemie.”

Câțiva români au ajuns deja pe frumoasele insule din Oceanul Indian.

Inițial, compania care a lansat oferta a avut un singur avion spre Maldive, însă interesul românilor a fost atât de mare, încât compania a fost nevoită să contracteze alte două avioane. Duminică, vor fi în total 700 de români care vor zbura de pe Aeroportul din Otopeni spre Maldive.

Mihaela Luca, reprezentantul agenției: „Pe noi, ca agenție, ne-a surprins, era cumva de așteptat, pentru că sunt puține destinații turistice deschise.”

Cursele suplimentare vor fi efectuate cu avioanele de la TAROM, o gură de oxigen pentru companie. Aeronavele vor face o scurtă escală în Dubai, ca să alimenteze și să-i debarce pe cei care își vor petrece acolo Revelionul.

Bărbat: „Nu mai putem să mergem să vedem Burj Khalifa, ca înainte, să fim înghesuiți. Am înțeles că s-au făcut rezervări din timp la restaurante, astfel încât să se păstreze distanțarea socială.”

Până când se vor deschide și alte destinații de vacanță, cererea pentru Maldive este foarte mare, încât un singur operator va trimite în fiecare săptămână câte un avion plin de români până la sfârșitul lunii februarie. Un pachet turistic pleacă de la o mie de euro și poate ajunge la 30.000 de euro pentru un cuplu.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *