Locul de o frumuseţe rară ascuns în inima Ardealului. Tot mai mulți turiști încep să îl descopere

Locul de o frumuseţe rară ascuns în inima Ardealului. Tot mai mulți turiști încep să îl descopere

Un loc de o frumuseţe rară, aflat în inima Ardealului, atrage tot mai mulţi turişti de la un an la altul.

În comuna Mărișel, din munţii Apuseni, turiştii găsesc nu doar mâncăruri savuroase, gătite de gazdele primitoare, ci şi o mulţime de activităţi pe care le pot încerca. Evident, în această perioadă cei mai mulţi preferă pârtia de ski.

La 50 de km de Cluj-Napoca, după ce treci de lacul Tarnița, ajungi în comuna Mărișel, un loc ideal pentru pasionaţii de natură. Zona este presărată cu păduri de brad, poieniţe, lacuri şi baraje de acumulare. Iar casele vechi din lemn atrag atenţia încă de la început.

Pârtia de ski este acum o altă atracţie importanta.

Daniel Ungur, pilot raliu: “Ne bucurăm de o super zi, avem o zi plină de soare şi recomandăm şi celor de acasă să vină alturi de noi. 700 de metri, dar sunt buni. Venim la prima oră la ora 10, după care ne retragem la un ceai cald.″

Şi cei mai mici se pot bucura de acest loc: cu sania pe derdeluş, ori cu schiurile pe pârtie.

Băiat: “Eu schiez de la 3 ani tot aşa, am început de la 6 ani de performanţă şi vin aici pentru că am cabană şi îmi este cea mai aproape.″

Aici există şi trasee pentru pasionaţii de ciclism, dar şi oaze de linişte, cum este cascada Vălul Miresei.

Adrian Handrău – administrator pârtie: ″Un loc special pe care l-ar putea vizita în zona este chiar observatorul astronomic, mai este Crucea lui Avram Iancu unde sunt multe legende, mai este Mănăstirea şi cel mai mult merită vizitat satul în zâne, un sat autentic din Munţii Apuseni cu garduri specifice.″⁣

În 2009, Sebastian a renunţat la viaţa tumultoasă din oraş. Şi-a liat familia şi s-a mutat în Mărișel, iar acum primeşte în casa lui turişti.

Sebastian Hosu, proprietar cabană: “Am avut oaspeţi şi de Crăciun, am avut oaspeţi şi de Revelion şi o să avem şi în viitor. Încercam să le oferim la masă bunătăţi, pe cât posibil, din ingrediente locale. O parte le producem chiar noi şi le oferim din cămara noastră de la munte, dulceţuri, siropuri, ceaiuri de la munte.″

Sebastian Hosu: ″Avem dulceaţă de afine, o gamă specială sunt produsele fără zahăr adăugat care conţin 100% fructul din care sunt făcute sau sirop fără zahăr adăugat. Ceaiuri tot aşa, din fructe de pădure, afine, zmeura şi merișoare.″⁣

Preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 60 de lei şi pot ajunge şi până la 150 de lei de persoană, cu mic dejun inclus.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *