Robotul Volkswagen care încarcă mașinile electrice ar putea revoluționa industria auto

Robotul Volkswagen care încarcă mașinile electrice ar putea revoluționa industria auto

Constructorul german Volkswagen Group a dezvăluit un prototip funcțional al unui robot care poate încărca autonom mașinile electrice. Grupul a prezentat primele informații și imagini cu viitorul robot de încărcare a mașinilor electrice.

Compania a avut ideea de cel puțin un an, dar abia acum VW a prezentat un robot funcțional capabil să încarce o mașină. Robotul de încărcare mobil este un  bot care seamănă teribil cu droidul R2-D2 din „Star Wars”.

Conceptul de robot este apreciat ca fiind „vizionar”, pentru că extinde infrastructura de încărcare într-un mod inteligent

Deci, de ce există? Robotul, aflat în acest moment în stadiul de prototip, va putea fi folosit în spații publice precum parcările subterane. „O infrastructură de încărcare prezentă peste tot este și rămâne un factor-cheie în succesul mobilității electrice. Robotul nostru de încărcare este una dintre numeroasele abordări, dar este fără îndoială una dintre cele mai vizionare”, a explicat Thomas Schmall, CEO al diviziei de componente a VW Group, într-un comunicat pe site-ul oficial al companiei.

Astfel, robotul mobil pe care îl propune VW este un dispozitiv autonom, care funcționează prin intermediul unei aplicații Car-to-X de comunicare între automobil și dispozitiv. Nimic mai simplu: robotul se deplasează la automobilul pe care urmează să-l încarce.

Robotul „funcționează total autonom”, potrivit unui comunicat de presă. „Încarcă independent vehiculul care trebuie încărcat și comunică cu acesta: de la deschiderea clapetei prizei de încărcare până la conectare și decuplarea acestuia”.

„Înființarea unei infrastructuri de încărcare eficiente pentru viitor este o sarcină centrală care provoacă întregul sector”, a declarat Thomas Schmall, CEO al Volkswagen Group Components, în declarație. „Dezvoltăm soluții pentru a ajuta la evitarea măsurilor independente costisitoare. Robotul de încărcare mobilă și stația noastră flexibilă de încărcare rapidă sunt doar două dintre aceste soluții”.

VW speră să lanseze astfel de stații flexibile de încărcare rapidă la începutul anului 2021, dar încă evaluează dacă un sistem robot autonom are sens pe o scară mai mare.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.