Lovitură majoră! Aplicația pe care 99% dintre oameni o foloseau pe internet a dispărut la 1 ianuarie 2021

Lovitură majoră! Aplicația pe care 99% dintre oameni o foloseau pe internet a dispărut la 1 ianuarie 2021

Dezvoltatorii aplicației utilizată de mii de români au anunțat că aceasta nu va mai putea fi folosită de la 31 decembrie 2020. Aceasta a fost una dintre cele mai populare aplicații folosite pe internet, fiind instalată pe 99% din calculatoarele din întreaga lume.

Este vorba despre programul Adobe Flash Player, un program de tip plug-in folosit pentru animații și pentru o mai bună interactivitate pe paginile web. Acesta a fost lansat în 1996 și era folosit pentru  rularea de clipuri video sau jocuri online.

În anul 2009, aplicația era instalată pe 99% din calculatoarele din întreaga lume conectate la internet, dar în ultima perioadă a devenit tot mai puțin inutilizabilă din cauza gravelor probleme de securitate și a tranziției la telefoanele smartphone.

Dezinstalarea este recomandată

Reprezentanții Adobe au anunțat că nu va mai furniza actualizări de securitate şi a recomandat dezinstalarea plug-in-ului Flash de pe calculatoare, după ce, în 2017, Adobe a decis să renunțe la asistența pentru Flash, în aceeași perioadă în care a anunțat și ”moartea” aplicației.

Trebuie menționat că, din 12 ianuarie, nu va mai fi posibilă rularea clipurilor video şi a animaţiilor în Flash Player, notează digi24.ro.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *