Sir Lewis Hamilton! Regina Elisabeta a II-a l-a făcut cavaler pe marele pilot de Formula 1

Sir Lewis Hamilton! Regina Elisabeta a II-a l-a făcut cavaler pe marele pilot de Formula 1

Lewis Hamilton a fost înnobilat în Marea Britanie, fiind promovat la rangul de cavaler pe lista persoanelor onorate de Anul Nou.

În 2020 Sir Lewis Hamilton a egalat recordul lui Michael Schumacher de şapte titluri mondiale în Formula 1.

Lewis Hamilton a fost ridicat la rang de cavaler de către Regina Elisabeta a II-a

Hamilton, care a doborât şi recordul lui Schumacher de curse câştigate, fusese onorat cu ordinul MBE (Most Excellent Order of the British Empire) în 2008, pentru serviciile sale în lumea sportului cu motor şi pentru primul titlu de campion mondial de Formula 1.

  • Cursele de Formula 1 se văd la Digi Sport

Primul şi singurul pilot de culoare din categoria regină a motorsportului, în vârstă de 35 de ani, a încheiat un sezon de excepţie, scurtat de pandemia de coronavirus.

Luna trecută, un grup de parlamentari britanici i-a cerut premierului Boris Johnson ca Hamilton să fie ridicat la rangul de cavaler.

Provenind dintr-un mediu modest, Hamilton a dedicat victoria sa din 15 noiembrie, obţinută în Turcia, ”copiilor şi tuturor celor pentru care este important să vadă acest lucru”, îndemnându-i: ”Visaţi imposibilul, urmaţi-vă visul, nu vă îndoiţi niciodată de voi”.

Lewis Hamilton trăieşte în Principatul Monaco

Hamilton, care locuieşte în principatul Monaco, a fost în atenţia opiniei publice în trecut pentru situaţia sa fiscală, dar a făcut dovada că plăteşte o sumă importantă pentru impozite în Marea Britanie.

Pilotul echipei Mercedes, adulat şi controversat deopotrivă, a devenit un apărător fervent al egalităţii, al diversităţii, al cauzei animalelor şi al mediului, făcând multe declaraţii în acest sens în cursul anului, legate de drepturile omului, democraţie şi lupta împotriva rasismului.

Lista de Onoare de Anul Nou în Regatul Unit evidenţiază realizările excepţionale în diferite domenii, în special în sport, lumea spectacolului şi politică, precum şi contribuţiile unui mare număr de simpli cetăţeni. Anul acesta, numeroase premii au fost decernate celor care au căutat soluţii pentru problemele puse de pandemia de coronavirus, anunţă Agerpres.

Lista cu propuneri este creată de prim-ministru şi supusă aprobării din partea Reginei Elisabeta a II-a.

Ce piloți din Formula 1 au mai fost decorați

Triplul campion al lumii Jackie Stewart, acum în vârstă de 81 ani, este singurul pilot dintre cei 10 campioni mondiali britanici de Formula 1 care a mai primit până acum titlul de cavaler.

Fanii lui Hamiton au sugerat, în trecut, că acesta nu este suficient de apreciat în ţara sa. Câştigătorul unui număr record de 94 curse de Mare Şlem, britanicul şi-a asigurat al şaptelea titlu mondial, luna aceasta în Turcia, egalându-l pe Michael Schumacher, legendarul pilot al echipei Ferrari.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.