Sergio Perez va concura pentru Red Bull în sezonul 2021: Alex Albon, retrogradat la postul de pilot de rezervă

Sergio Perez va concura pentru Red Bull în sezonul 2021: Alex Albon, retrogradat la postul de pilot de rezervă
Sergio Perez a semnat un contract pe un an cu Red Bull Racing și va concura pentru fosta campioană mondială în sezonul 2021, în timp ce Alexander Albon va fi pilotul de rezervă al echipei.

Red Bull Racing a anunțat că a semnat un contract pentru un sezon cu Sergio Perez, care va deveni astfel coechipierul lui Max Verstappen.

Decizia a fost luată la capătul unei lungi analize a performanțelor obținute de Alexander Albon și Perez, iar echipa a considerat că mexicanul este alegerea potrivită.

“După ce am evaluat toate datele relevante și performanțele, am decis că Perez este pilotul potrivit să facă pereche cu Verstappen penru 2021”, menționează Red Bull într-un comunicat de presă.

Perez a aflat încă de la jumătatea sezonului că nu va mai concura la Racing Point de anul viitor, întrucât echipa a preferat să-i rezilieze contractul pentru a-l aduce pe Sebastian Vettel.

În mod ironic, Perez a avut parte de cel mai bun sezon al carierei.

În Bahrain a obținut prima victorie din carieră și a încheiat sezonul pe locul 4 în clasamentul general cu 125 de puncte, fiind surclasat doar de Hamilton, Valtteri Bottas și Verstappen.În plus, poziția din clasament a fost obținută chiar dacă mexicanul a absentat în două curse după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

Între timp, Albon va rămâne alături de familia Red Bull în calitate de pilot de rezervă. “Albon rămâne o parte importantă a echipei ca pilot de teste și de rezervă și se va concentra pe dezvoltarea monopostului pentru 2022”, a adăugat echipa.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *