O nouă expediție pentru alpinistul Alex Găvan.

O nouă expediție pentru alpinistul Alex Găvan.

Speră să escaladeze al doilea cel mai mare vârf din lume, fără oxigen suplimentar / „Am pornit într-o mare călătorie a sufletului”

Unul dintre cei mai apreciaţi alpinişti din Europa, Alex Găvan, s-a aventurat într-o nouă expediție, sperând să fie primul român care escaladează, în sezonul de iarnă, fără oxigen suplimentar, vârful K2 din Himalaya, al doilea ca înălţime din lume după Everest.

Alpinistul Alex Găvan vrea să escaladeze K2, al doilea cel mai mare vârf din lume
Alpinistul român va face echipă cu alpinista italiană Tamara Lunger.

„De puţină vreme am pornit într-o mare călătorie a sufletului, împreună cu buna mea prietenă de şapte ani de zile, Tamara Lunger. Ascensiunea vârfului K2, de 8.611 metri, singurul dintre cei paisprezece optmiari care nu a fost urcat niciodată în sezonul calendaristic de iarnă (nu că la mare altitudine nu ar fi iarnă tot timpul).

După ce am ajuns în Skardu, un oraş din Baltistan înconjurat din toate părţile de munţi fabuloşi, pe 24 decembrie am plecat spre satul Askole, locul în care drumul de maşină se opreşte şi de unde în prima zi de Crăciun ne începem drumul pe jos de peste 110 km până în tabăra de bază, la 5000 de metri altitudine.

Unde se termină Alpii, de-abia începe K2. Dacă totul merge conform planului, vom ajunge pe vârful K2 undeva la jumătatea lunii februarie”, a declarat Alex Găvan.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.