Football is coming home? Englezii dezvăluie că negociază cu UEFA pentru a găzdui toate meciurile de la Euro 2021

Football is coming home? Englezii dezvăluie că negociază cu UEFA pentru a găzdui toate meciurile de la Euro 2021

România nu a reușit să se califice la Euro 2021 și ar putea să nu mai găzduiască nici meciurile programate la București.

Asta pentru că UEFA studiază posibilitatea ca turneul final să se desfășoare într-o singură țară pentru evitarea riscurilor provocate de pandemia de coronavirus. 

Rusia părea favorită pentru acest proiect, mai ales că organizase Mondialul din 2018, dar Daily Mail dezvăluie că federația engleză negociază în secret mutarea Euro 2021 în Marea Britanie. 

Au avut deloc deja discuții pentru ca Regatul Unit să devină singura țară gazdă, în loc ca meciurile să se joace în 12 orașe.

Wembley găzduiește semifinalele și finala

Deja Wembley urma să fie gazda semifinalelor și a finalei, în afara meciurilor din grupă cu Croația și Republica Cehă.

Iar Scoția ar urma să joace pe Hampden Park, arena lui Celtic, în timp ce Țara Galilor, și ea calificată la Euro, ar fi scutită de un voiaj obositor la Baku, în Azerbaidjan și ar sta acasă la Cardiff.

Iar englezii au trecut deja la fapte – vor instala centre de testare la un kilometru de stadioane pentru fanii care doresc să asiste la meciuri.  

Deocamdată, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, susține că turneul va avea loc așa cum a fost stabilit, dar o decizie clară va fi anunțată peste 2 luni.

Sursa: digisport.ro

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *