USS Nimitz ramane ”pe poziţie” la Golful Persic

USS Nimitz ramane ”pe poziţie” la Golful Persic

Şeful interimar al Pentagonului Christopher Miller revine asupra unui ordin şi decide să menţină portavionul USS Nimitz ”pe poziţie” la Golful Persic

Acesta ar sta acolo din cauza unor ameninţări iraniene la adresa lui Trump şi unor oficiali americani de rang înalt.

”Din cauza unor recente ameninţări proferate de către lideri iranieni la adresa preşedintelui Donald Trump şi altor oficiali din Guvernul american, eu am ordonat USS Nimitz să-şi înceteze redesfăşurarea”, a anunţat într-un comunicat, duminică seara (ora locală), secretarul american interimar în exerciţiu al Apărării Christopher Miller.

Portavionul ”va rămâne de-acum pe poziţie” la Golful Persic, a precizat el, subliniind că ”nimeni nu ar trebui să se îndoiască de hotărârea Statelor Unite ale Americii”.

Cu doar câteva zile mai înainte, Miller anunţa întoarcerea în ţară a USS Nimitz, care urma să se sosească ”direct” în Statele Unite, potrivit unui comunicat de la 31 decembrie.

Această decizie era prezentată drept un semnal al unei ”dezescaladări”, adresat Teheranului, cu scopul de a evita un conflict, potrivit unor oficiali americani citaţi de ziarul The New York Times (NYT).

USS Nimitz patrulează în apele Golfului Persic de la sfârşitul lui noiembrie, cu scopul de a proteja retragerea trupelor americane din Afganistan.

Şeful interimar al Pentagonului nu a precizat natura ameninţărilor pe care le-a evocat, în contextul în care tensiunile între Statele Unite şi Iran sunt foarte puternice, din cauza campaniei ”presiunii maxime” a administraţiei Trump vizând Iranul.

Comemorarea unui an de la asasinarea de către Statele Unite, într-un atac cu un avion american fără pilot, a generaluluiiranian Qassem Soleimani şi a ”locotenentului” său irakian a fost marcată duminică de manifestaţii antiamericane la Bgdad, la care au luat parte mii de susţinători şi paramilitari irakieni proiranieni.

Sursa: News.ro

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.