Iran: Gărzile Revoluționare au dezvăluit o bază subterană de rachete de pe coastele Golfului Persic. VIDEO

Iran: Gărzile Revoluționare au dezvăluit o bază subterană de rachete de pe coastele Golfului Persic. VIDEO

Comandantul-șef al Gărzilor Revoluționare, forța militară de elită a Iranului, a dezvăluit o bază subterană de rachete din Golful Persic, scrie IFP News.

Potrivit generalului Hossein Salami, aceasta este doar una dintre bazele cu rachete strategice ale Marinei Gărzilor Revoluționare.

”Aceste rachete au raze de sute de kilometri, o mare precizie, enormă putere de distrugere și pot evita echipamentele de război electronic ale inamicului”, a susținut Salami.

Știrea anunțată de presa de stat iraniană vine într-un context de tensiuni crescute ale Teheranului cu Statele Unite, dar și cu alte state, inclusiv arestarea, luni, în strâmtoarea Ormuz, a unei nave comerciale sud-coreene.

Tot luni, Iranul a anunțat că a reluat îmbogățirea uraniului la o puritate de 20% în cadrul unei instalații nucleare subterane, măsură care încalcă prevederile acordului nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri.

Administrația Donald Trump a impus, marți, noi sancțiuni împotriva Iranului, vizând industria oțelului, acuzând Teheranul de susținerea terorismului și de abuzuri în domeniul drepturilor omului.

Sursa: Hotnews.ro

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.