Vladimir Putin şi Angela Merkel şi-au dat mâna! Acord istoric în lupta împotriva pandemiei între UE și Rusia

Vladimir Putin şi Angela Merkel şi-au dat mâna! Acord istoric în lupta împotriva pandemiei între UE și Rusia

În urma unei convorbiri telefonice între liderii Rusiei şi Germaniei, s-ar putea ajunge la un acord istoric între cele două state, ceea ce va însemna că pandemia de COVID-19 este cu un pas mai aproape de final.

Kremlinul a anunţat, marţi, că preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit cu Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, despre eventualitatea unei „producţii comune de vaccinuri” împotriva COVID-19. Anunţul vine în condiţiile în care Moscova doreşte să-şi intensifice capacităţile în acest domeniu, informează AFP.

„A fost convenit să fie continuate contactele asupra acestui subiect”

În timpul unei conversaţii telefonice, Putin şi Merkel au abordat „problemele de cooperare din lupta împotriva pandemiei de coronavirus” şi „accentul a fost pus pe perspectivele posibile de producţie comună de vaccinuri”, au transmis reprezentanţii preşedinţiei ruse.

„A fost convenit să fie continuate contactele asupra acestui subiect între Ministerele Sănătăţii şi alte structuri specializate ale celor două ţări”, se mai precizează în comunicatul Kremlinului.

Potrivit aceleiaşi surse, Vladimir Putin şi Angela Merkel au discutat de asemenea despre reglementarea conflictului dintre forţele Kievului şi ale separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, conflict în mare parte îngheţat după acordurile de pace semnate în 2015, dar a cărui componentă politică se află într-un punct mort.

India, Brazilia, China şi Coreea de Sud ar putea ajuta la producţia vaccinului rusesc

Denumit „Sputnik V” ca omagiu la adresa primului satelit lansat de Uniunea Sovietică în 1957, vaccinul rusesc împotriva noului tip de coronavirus a fost primit cu scepticism pe plan internaţional după anunţarea lui încă din august, considerată prematură, încă înainte de începerea testelor clinice în masă (faza 3) şi publicarea rezultatelor ştiinţifice, scrie Agerpres.

Vaccinarea populaţiei ruse cu vaccinul Sputnik V a demarat la începutul lui decembrie şi loturi cu doze de vaccin au fost trimise în Belarus, Serbia şi Argentina, însă Moscova a recunoscut că nu dispune de suficiente mijloace de producţie pentru a fabrica rapid cantităţile necesare, transmite Agerpres.

India ar urma să ajute la producţia a 100 de milioane de doze de Sputnik V şi parteneriate au fost semnate cu Brazilia, China şi Coreea de Sud.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *