Reguli de igiena si protectie pentru tine si cei dragi tie

Reguli de igiena si protectie pentru tine si cei dragi tie

Produsele de curatenie si igiena sunt investitii constante pe care le facem pentru sanatatea noastra, deoarece este in avantajul nostru sa pastram suprafetele curate, bine dezinfectate si stralucitoare, mainile bine igienizate si spatiile primitoare si lipsite de virusi si microbi. Astfel, este important sa avem in vedere o gama vasta de produse pentru curatenie, igiena si protectie, precum detergenti profesionali, manusi, masti de protectie, dezinfectanti si alte echipamente.

Fiindca se apropie sarbatorile si ne dorim sa avem grija de toti membrii familiei, este important sa avem in vedere masuri speciale, impotriva raspandirii germenilor:
Este deosebit de important sa ne igienizam corect mainile prin spalare si dezinfectare, mai ales:

– inainte de a manca si de a gati;
– dupa folosirea baii;
– dupa curatarea casei;
– dupa ce ati mangaiat animale, inclusiv animalele de companie ale familie;
– inainte si dupa vizitarea sau ingrijirea oricaror prieteni sau rude bolnave;
– dupa suflarea nasul, dupa tuse sau stranut;
– dupa ce ai venit de afara (de la joaca, gradinarit, plimbarea animalului de companie).

Germenii se pot raspandi doarte usor, in mai multe moduri, inclusiv la strangerea mainilor la salut, atingand mainile murdare, prin apa si alimente contaminate, prin picaturi din aer, eliberate in timpul tusei sau stranutului, de pe suprafete contaminate sau direct, prin contactul cu fluidele corporale ale unei persoane bolnave.
Cand copiii intra in contact cu germenii, acestia se pot infecta rapid, doar atingandu-si ochii, nasul sau gura. Si odata ce sunt infectati, este doar o chestiune de timp inainte ca intreaga familie sa preia aceeasi boala.

Este important sa folosim un dezinfectant de suprafete performant si echipamente de protectie omologate, pentru a reduce la minimum contactul cu microbii.

Dezinfectantii pentru ingrijirea suprafetelor sunt produse care permit consumatorilor sa distruga bacteriile daunatoare de pe suprafetele utilizate in mod obisnuit ale casei, de la bucatarie, pana la baie. In multe cazuri, acestia au o dubla utilizare, de curatare si dezinfectare, in acelasi timp.

Dezinfectantii pentru ingrijirea suprafetelor pot distruge bacteriile neasteptate si pot elimna chiar si bacteriile daunatoare sistemul digestiv de pe blaturile de bucatarie.
La fel de important precum dezinfectantul de suprafete este si gelul antibacterian, pe care trebuie sa il avem cu noi in mod permanent, mai ales pentru cazul in care nu avem posibilitatea sa ne igienizam mainile prin spalarea lor cu apa si sapun.

Dezinfectantii pentru maini contin o forma de alcool, precum aloolul etilic, ca ingredient activ. Acest alcool actioneaza ca un antiseptic. Astfel, gelurile antibacteriene pe baza de alcool sunt in mod clar metode foarte utile si importante de a preveni aparitia infectiilor bacteriene si virale, cu mici exceptii. Gelurile antibacteriene pot avea un rol benefic in preintampinarea cauzelor racelii si gripei.

Pe langa toate metodele de dezinfectare si igienizare a mainilor si a suprafetelor, este foarte important sa purtam masca in locurile aglomerate, in spatiile inchise si daca interactionam cu persoane sensibile, aflate in categorii de risc. Din grija pentru tine si cei dragi, alege metode sigure de preventie a bolii si ofera un timp si o atentie sporita curateniei si igienizarii!
O intamplare din viata reala pentru bula pro-vaccin. Cum riscam sa alimentam teoriile conspiratiei

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *