De ce si unde sa ne vaccinam pentru gripa sezoniera

De ce si unde sa ne vaccinam pentru gripa sezoniera

Revive Health – centrul de testare Covid-19 in sistem drive-thru – lanseaza un nou serviciu, cel de vaccinare contra gripei sezoniere A si B.
In fiecare zi in centrul de testare din Erou Iancu Nicolae 103bis poti gasi acum si serviciul de vaccinare antigripala, rapid si in cel mai sigur mod, centrul fiind amplasat in aer liber.
De ce este importanta imunizarea?
Cercetarile stiintifice au demonstrat ca vaccinarea reduce semnificativ rata complicatiilor in urma infectiei cu virusul gripal. Complicatiile pot pune viata in pericol si pot conduce chiar la deces. Nou-nascutii ai caror mame s-au vaccinat in timpul sarcinii nu sunt intotdeauna protejati. Eficacitatea profilaxiei variaza de la an la an, fiind in stransa legatura cu variabilitatea tulpinilor virusului gripal. Cu scopul de a fi eficiente, serurile trebuie sa aiba in componenta tulpini ale virusurilor care vor cauza imbolnaviri in sezonul respectiv. Prin urmare, chiar vaccinul nu reuseste sa previna fiecare caz de gripa, acesta previne o serie de infectii, scade severitatea bolii si salveaza nenumarate vieti.

Vaccinul gripal ofera cea mai buna protectie impotriva gripei sezoniere si reduce semnificativ raspandirea virusurilor gripale. Cu cat se vaccineaza mai multe persoane, cu atat sunt mai mici sansele ca gripa sa se raspandeasca in comunitate.

Vaccinurile gripale ajuta organismul sa dezvolte anticorpi impotriva virusurilor gripale, in aproximativ doua saptamani de la momentul administrarii. Anticorpii asigura o protectie impotriva infectiei cu virusurile incluse in vaccin.

Vaccinul impotriva gripelor sezoniere protejeaza impotriva virusurilor gripale care, conform cercetarilor stiintifice, vor circula in timpul sezonului de gripa. Vaccinurile gripale tetravalente protejeaza impotriva a patru virusuri gripale, de fapt ofera protectie impotriva acelorasi virusuri ca vaccinul trivalent la care se adauga un virus suplimentar B. Cercetatorii recomanda utilizarea vaccinurilor gripale injectabile in timpul sezonului gripal. La Revive HEALTH sunt disponibile ambele vaccinuri tetravalente Vaxigrip si Influvac, autorizate pentru inoculare de catre autoritatile statului.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.