Se deschid școlile în România după 15 ianuarie? Toți elevii trebuie să știe

Se deschid școlile în România după 15 ianuarie? Toți elevii trebuie să știe

Etapa a doua a vaccinării ar putea începe după 15 ianuarie, spune coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării anti-COVID în România. De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a explicat și că deschiderea școlilor nu este condiționată de acest aspect.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării anti-COVID în România, a subliniat că vaccinarea persoanelor vulnerabile, care riscă să dezvolte infecții severe, ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie.

„Intenționez ca după jumătatea lunii ianuare să începem vaccinarea pentru persoanele vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la postul Digi 24.

Deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a mai spus că deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare. Acesta a transmis și că se va vaccina marți, 5 ianuarie, la Spitalul Militar Central.

„Mă voi vaccina marți. M-am programat în centrul de vaccinare din Spitalul Militar Central, acolo unde eu lucrez. Cred că s-a mai spus și cu alte ocazii, demnitarii se vor vaccina la momentul stabilit, iar faptul de a face public aparține dumnealor. Fiecare țară are o strategie de vaccinare, acest lucru ar trebui respectat”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Zeci de mii de români vaccinați zilnic

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col dr Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical. El a spus că se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

„Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste ultime zile, începând cu primele 10 centre din acele unităţi medicale de linie 1 şi ulterior au intrat în activitate şi celelalte centre de vaccinare. Însă de luni, din 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie mare parte din personalul medico-social (…) Din 4 ianuarie, 5, 6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20 de mii de persoane vaccinate pe zi”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, sâmbătă seara, într-o emisiune la postul Antena 3.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *