Primele demiteri în scandalul momentului! Decizii drastice luate la foc automat. Cine a plecat din funcție

Primele demiteri în scandalul momentului! Decizii drastice luate la foc automat. Cine a plecat din funcție

Doina Gradea, președintele și directorul general al TVR, a operat luni mai multe schimbări la conducerea a mai multe departamente foarte important ala Televiziunii Naționale. Gradea pare a fi încolțită de presiunile politice care se fac asupra sa.

În cadrul negocierilor politice din decembrie 2020, duse între PNL, USR PLUS și UDMR, pentru împărțirea funcțiilor importante din stat, ministere și șefiile Camerei Deputaților și Senatului, s-au împărțit și instituțiile media de stat.

Mai precis, conducerile TVR și a Societății Române de Radiodifuziune (Radio). Iar USR PLUS a cerut și a primit TVR, în timp ce PNL va avea control la Radio.

Șefa Televiziunii Naționale, încolțită

Această acțiune politică este și o explicație pentru scandalul imens, izbucnit din cauza umorului îndoielnic din programul de Anul Nou, umor promovat de Mugur Mihaescu și Radu Pietreanu, comedianți care, cu ani în urmă, au ridicat Pro Tv-ul pe cele mai de sus cote de rating exact cu același tip de glume și satire, scrie evz.ro.

În consecință, Doina Gradea, președinta TVR și director general, a fost cea încolțită, în contextul în care o serie de politicieni din USR și PNL i-au cerut demisia, ba chiar a existat declarația că va fi schimbată de Parlament în luna februarie

Dar, pe lângă acest război desfășurat în spațiul media Doina Gradea a operat luni niște schimbări la Departamentul de Știri al TVR 1, precizează sursa citată.

Schimbări în TVR

Astfel, Diana Vochin Rădulescu, director Departamentul Știri, a fost înlocuită cu Ioana Popescu, care a mai ocupat această funcție.

De asemenea, producătorul executiv de la același departament, Tudor Radu Aurel, a fost înlocuit cu Dorin Muntean.

Schimbări s-au produs și la Resurse Umane. Directorul acestui departament, Iulian Bărăscu a fost înlocuit cu Camelia Ivașcu, iar șeful Serviciului a fost și el schimbat.

Cu siguranță, aceste schimbări din funcții vor stârni un nou val de acuzații și presiuni venite din sfera politică, mai ales dinspre USR, care abia așteaptă să preia Televiziunea Română și să-și instaleze echipa.

Trebuie precizat că inițiativa deputatului USR, Iulian Bulai, de a cere revocarea șefei TVR, în urma programului realizat de Vacanța Mare în noaptea de Revelion, a primit numerose critici, fiind asimilată unei tentative de cenzură politică.

Sursa: Capital.ro

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *