Cangurii pot să comunice cu oamenii, în mod similar câinilor. Studiu

Cangurii pot să comunice cu oamenii, în mod similar câinilor. Studiu

Un studiu realizat de mai mulți cercetători irlandezi arată că toți cangurii au abilitatea de a învăța să comunice cu oamenii, la fel cum o fac și câinii domestici. Potrivit analizei, cangurii își pot folosi privirea pentru a cere ajutor și pentru a indica diferite obiecte sau lucruri. 

Analiza făcută asupra comportamentului a 11 canguri, aflați toți în captivitate, a arătat că cei mai mulți i-au fixat cu privirea pe cercetători atunci când nu au reușit să deschidă o cutie de mâncare. 10 dintre ei au indicat acest lucru prin stabilirea contactului vizual cu oamenii care i-au hrănit, notează Reuters

Studiul a fost realizat pe 11 canguri ținuți în captivitate. Câțiva dintre ei au privind alternativ la cutia cu mâncare nedesfăcută și la cei care le-au oferit-o, indicând astfel că au nevoie de ajutor.  

”Am interpretat acest lucru ca o formă deliberată de comunicare, o cerere de ajutor”, a declarat Alan McElligott, cercetătorul irlandez care a condus studiul.  ”Nu ne aşteptam ca o specie sălbatică să se comporte asemenea acestor exemplare şi de aceea este un fapt surprinzător”, a mai spus acesta pentru sursa citată. 

În concluziile studiului se arată că pe lângă animalele domestice, precum câinii, caii sau caprele, pot comunica prin intermediul privirii îndeosebi, cu oamenii, și cangurii. Cercetătorii sunt de părere că ar putea exista și alte animale care ar putea folosi aceeasi modalitate de transmitere informațiilor către ființele umane. 

”Am crezut anterior că doar animalele domestice încearcă să ceară ajutorul atunci când au o problemă. Dar şi cangurii fac acest lucru”, a explicat Alexandra Green, de la Universitatea din Sydney, una dintre cercetătoarele care au luat parte la studiu. 

”Cel mai probabil este vorba despre un comportament învăţat atunci când mediul este propice”, a conchis aceasta.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *