Recomandări pentru pasionații de schi. Țările europene în care nu sunt restricții pe pârtii

Recomandări pentru pasionații de schi. Țările europene în care nu sunt restricții pe pârtii

Cât de mult îşi doresc românii să meargă la schi se vede cu ochiul liber în staţiunile de la munte. Cei care vor, însă, să evite cozile de la noi au drum deschis către Bulgaria.

Nu există niciun fel de restricţie nici la venire, nici la plecare. Se mai schiază, în Europa, fără carantină, în Spania şi Franţa.

Din 4 ianuarie, Bulgaria nu mai este pe lista galbenă. Ceea ce înseamnă că nu se intra în carantină la întoarcerea în România. Şi nici nu este nevoie de test covid la intrarea în ţara vecină. Staţiunile Bansko, Borovets şi Pamporovo, îi aşteaptă deja pe romani, cu pârtiile pregătite. Cele trei staţiuni însumează 180 de kilometri de pârtie.

Steluţa Şerban, operator agenţie de turism din Bulgaria: ″Înăuntru în clădirea telecabinei va fi dat drumul doar la 15 persoane cu coridor ieşire-intrare, cozi nu se formează pentru că după cum ştiţi nu prea sunt turişti. Telecabina va merge cu geamurile deschise cu patru persoane maximum iar dacă sunt familii vor fi de 5-6 persoane.”

În Bulgaria, masca este obligatorie doar în spaţiile închise şi nu există restricţii de circulaţie pe timpul nopţii. În schimb, restaurantele şi terasele, inclusiv cele de pe pârtie, sunt închise.

Turiştii pot lua masa la hotelurile în care sunt cazaţi. Restaurantele funcţionează la 50 la sută din capacitate, iar hotelurile la 80 la sută.

Dimitrina Goranova, director agenţie de turism din Bulgaria: “Restaurantele hotelurilor sunt deschise, iar masa este servită turiştilor tip bufet, cu distanţare socială faţă de angajaţi. Centrele spa sunt deschise. Piscinele, saunele, jacuzzi, tratamentele SPA sunt disponibile pentru clienţii hotelurilor.”

Şi Franţa ne primeşte fără să facem test pentru COVID. Deocamdată pârtiile sunt închise, dar oficialii au anunţat că pe 7 ianuarie instalaţiile ar putea fi repornite.

În Spania, în schimb, se schiază. Vorbim, în total, de peste 1.150 de kilometri de pârtie şi 311 de instalaţii. Cel mai mare domeniu schiabil, cu peste 160 de kilometri, este Baquiera Beret, iar cel mai înalt, cu pârtii la 3.200 de metri, este Sierra Nevada. Pentru a intra în Spania, este obligatoriu un test negativ pentru COVID, făcut cu cel mult 72 de ore înainte, dar la întoarcerea în România nu rămâne nimeni în izolare.

Şi în Elveţia, o ţară cu peste 7 mii de kilometri de părţii, se schiază. Românii nu au niciun fel de restricţii la intrare, dar când se întorc în ţară trebuie să stea în carantină 14 zile. Pe pârtie, restaurantele şi terasele sunt închise.

Cristian Toma, turist: “Nu există nicio masă, toate sunt strânse. Au doar o măsuţă unde îţi servesc ce-ţi doreşti, sunt gata preparate, erau părți de pârtii unde nu te întâlneai niciodată cu nimeni.”

Austria, deocamdată, nu este o opţiune. Intri în carantină 10 zile când ajungi acolo şi alte 14 când te întorci în ţară. La fel şi la revenirea din Italia. În aceste două ţări, pârtiile sunt închise, dar oficialii iau în calcul redeschiderea lor după jumătatea lunii ianuarie. Cei care au avut COVID şi au un document de la direcţia de sănătate publică nu mai stau în carantină, la revenirea în România. Dacă plecaţi din ţară, în vacanţă, nu uitaţi de asigurarea de sănătate şi verificaţi condiţiile de călătorie pe site-ul MAE.

Sursa: Stirileprotv.ro

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.