Schimbarea prin care Microsoft va schimba complet felul în care folosești Windows 10

Schimbarea prin care Microsoft va schimba complet felul în care folosești Windows 10

Microsoft vrea să schimbe felul în care interacționezi cu Windows 10. Primele indicii au apărut deja online, ca să știi ce ți se pregătește.

Windows 10 a ajuns, în ultimii ani, să interacționezi excelent cu telefoanele cu Android, să fie mai conectat cu serviciile online, iar acum va fi mai receptiv la comenzile tale vocale. Pe scurt, computerul ar putea fi controlat prin comandă vocală, cam cum faci cu telefonul prin Bixby, Assistant sau Siri.

Microsoft dezvoltă un Voice Launcher care permite inclusiv interacțiunea cu fișiere și aplicații. Funcționalitatea este deja în stadiul de testare și ar trebui să fie disponibilă pentru toți utilizatorii de Windows 10 în actualizarea din octombrie 2021. Da, mai durează ceva, dar vine.

Deocamdată, opțiunea e disponibilă pentru testare utilizatorilor din următoarele regiuni: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Australia, India, Franța, Canada, Brazilia, Spania, Germania, Italia, Japonia și China, notează MSPowerUser.

Windows 10, mai pregătit pentru următorul deceniu

Ce a tot încercat Microsoft să facă a fost să optimizeze Windows 10 pentru ecranele tactile. În acest sens, odată cu asistentul digital, va fi pus la dispoziție și nou instrument pentru navigarea interfeței, inițierea de căutări sau comenzi în File Explorer, pornirea aplicațiilor și interacțiunea cu acestea.

Pe scurt, despre Voice Launcher, se bazează pe algoritmi avansați pentru a interpreta nu doar cuvintele cheie, ci și sensul acestora într-un context dat. Practic, algoritmi de inteligență artificială care se pot adapta la utilizator.

În teorie, funcția va apărea automat oriunde există un câmp text bazat pe Windows Search API. Totodată, funcționalitatea poate fi declanșată și prin comanda rapidă Win + H. Dacă este activat într-un document text, Voice Launcher vine cu o caracteristică utilă numită punctuație automată care permitte aranjarea automată a cuvintelor dictate în fraze și propoziții.

E totodată posibil ca versiunea finală a opțiunii să fie integrată în Cortana și astfel acest asistent digital să devină o alternativă serioasă la Assistant sau Siri.

Sursa: playtech.ro

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.