Nu-i de joacă: cum sunt folosite instrumentele din gaming în dezvoltarea mașinilor, chiar și în România

Nu-i de joacă: cum sunt folosite instrumentele din gaming în dezvoltarea mașinilor, chiar și în România

Dacă te gândești cât de departe au ajuns jocurile video, te-ai putea întreba pe bună dreptate: de ce nu e folosită infrastructura din spate și la altceva? Iată că e, chiar în industria auto.

Porsche Engineering România susține că, odată cu creșterea complexității și cu cerințele din ce în ce mai mari ale sistemelor automate de conducere, soluțiile noi de testare devin esențiale pentru dezvoltarea continuă a automobilelor. Astfel, recurge la aplicații de gaming pentru a recrea mediul virtual necesar în vederea testării sistemelor avansate de asistență la condus.

Acest lucru are efectul de reducere al timpului alocat implemantării soluției finale și face mobilitatea mai sigură.

Algoritmii Sistemelor Avansate de Asistență a Conducătorului (ADAS) necesită multă pregătire și validare. De exemplu, trebuie să învețe cum să detecteze o situație din trafic, extrem de rapid, folosind diferiți senzori și cum să reacționeze corespunzător, pe un anumit număr de kilometri de testare.

Acest lucru ar necesita multe test drive-uri reale, iar situațiile necesare pentru instruirea sistemelor de asistență nu ar putea fi create pe parcursul acestora cu aceeași rapiditate. Astfel, test drive-urile simulate pe aplicațiile de gaming au avantajul major de a fi rulate în paralel de nenumărate ori cu un nivel de detalii imposibil de realizat în testarea reală.

Aplicațiile din gaming ajută designerii și inginerii să creeze lumi digitale, precum orașe, anumite tipuri de șosele sau situații cu vizibilitate redusă pentru senzori sau ochiul uman, toate acestea într-un mod complex și eficient. Și se mai întâmplă ceva important.

Odată cu introducerea acestor noi modalități de testare și optimizare virtuală, programatorii cu noi tipuri de specializări intră și în industria auto. Adăugând componenta de înțelegere a industriei auto pe lângă experiența lor de a crea medii virtuale dinamice folosind aplicații de gaming, aceștia pot modela viitorul mobilității în aceeași măsură ca experții în inteligență artificială și inginerii mecanici.

„Folosind inteligența artificială și aplicațiile de gaming, putem simula fiecare scenariu și orice tip de incident  – chiar și cele care nu pot fi replicate în viața reală din motive evidente, de siguranță; ca atunci când mașina din față frânează agresiv și în mod neașteptat sau un animal sare în fața mașinii, pe drum”.
Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.