Cele două povești excepționale care te vor motiva să faci ceva în 2021: WhatsApp și Zoom

Cele două povești excepționale care te vor motiva să faci ceva în 2021: WhatsApp și Zoom

Independent de ce probleme are fiecare dintre platforme, că WhatsApp e controlată de Facebook, că Zoom are legături cu China, cele două au pornit de la o nevoie de bază: comunicarea cu cei dragi.

Momentul de grație al WhatsApp a fost în 2014, când a fost cumpărat de Facebook pentru circa 19 miliarde de dolari (bani și acțiuni). Între timp, a devenit cea mai populară aplicație de mesagerie din lume. Are toate șansele să fie cea mai mare și pentru apeluri video, și pentru apeluri vocale. Deocamdată, e pentru chat.

Povestea WhatsApp a început odată cu povestea lui Jan Koum, un est-european în America. A plecat din Ucraina comunistă împreună cu mama şi bunica la 16 ani. În Statele Unite ale Americii n-a trăit din prima visul american și sărăcia încă îl urmărea.

N-avea bani să discute cu cei rămași acasă într-o vreme în care costul de roaming era ridicat și internetul nu era chiar bine dezvoltat. Așa, pas cu pas, a ajuns ca în 2009 să lanseze WhatsApp împreună cu Brian Acton. Koum s-a ghidat după trei reguli simple. Serviciul nu va avea reclame, nu va stoca mesajele utilizatorilor (WhatsApp a trecut între timp și la criptare) şi va fi concentrat pe oferirea unei experienţe fiabile şi simple.

Sigur, între timp lucrurile se schimbă sau s-ar putea schimba. Dar, până la urmă, nu mai e chiar afacerea lui.

Povestea Zoom, similară cu a WhatsApp

Eric Yuan, fondatorul Zoom, are acum o avere estimată la circa 20 de miliarde de dolari. În 2020, aplicația sa a explodat. A devenit un fel de standard pentru educație online, videoconferințe și chiar discuții lejere în familie și cu cei apropiați.

Yuan este născut în China și de profesie este inginer. A fost suspectat de multe ori de complicitate cu statul chinez, dar până la urmă, așa cum a declarat și el, Zoom este o companie americană cu sediul în California. Este unul dintre câștigătorii pandemiei. Înainte de pandemie, el era milionar, nu miliardar.

Iar motivația lui Eric pentru a crea platforma a fost dorul pentru iubita sa. Cei doi studiau la distanțe foarte mari unul de celălalt. Între timp, s-a și căsătorit cu ea.

Sursa: playtech.ro

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.