Răzvan Lucescu, despre mentalitatea care l-a ajutat să câștige Liga Campionilor Asiei

Răzvan Lucescu, despre mentalitatea care l-a ajutat să câștige Liga Campionilor Asiei

„Suporterii cum mă vedeau, îmi ziceau asta. M-a ajutat foarte mult”

Răzvan Lucescu, cel care a primit premiul „antrenorul anului” din partea ProSport, a vorbit despre cel mai important trofeu cucerit în 2020: Liga Campionilor Asiei.

Tehnicianul a recunoscut că oamenii din conducere se temeau că vor pierde finala pentru că era o rotație prea mare în primul 11 și rezultatele din campionat nu erau cele așteptate.

Lucescu Jr. a vorbit la la ProSport LIVE despre cum a trăit acele zile nebune cu o presiune fantastică.

Răzvan Lucescu, despre cum a câștigat Liga Campionilor Asiei: „Cei din conducere se temeau că pierdem. Mi se reproșa că fac prea multe schimbări”

„E o rivalitate imensă, cum este între Olympiacos și PAOK, Steaua și Dinamo, poate și mai acerbă, mai aprinsă. Aici oamenii trăiesc emoțional, e incredibil cât de repede se trece de la o stare de fericire la una de dezamăgire profundă.

De când a semnat, președintele mi-a spus că e o obligație să câștigăm acest trofeu. Și fanii la fel îmi ziceau, cum mă vedeau ziceau: Coach, Asia. Și asta m-a ajutat să îmi creez această convingere, m-a ajutat foarte mult.

Contextul a fost dificil. Am pierdut returul semifinalei cu 4-2, după ce câștigasem cu 4-1 în tur. A fost o tensiune. La 4 zile am pierdut acasă cu Nasr, 2-1, toți jucătorii se gândeau la finală. Apoi am făcut 3-3 la Fateh, unde am folosit echipa a două. Am păstrat jucătorii de bază.

S-a creat o stare de presiune fantastică, lumea își pierduse încrederea. Asta era una dintre criticile pentru mine la început, că facem prea multe schimbări, dar era nevoie de o rotație. Cei din conducere se temeau că pierdem finala„, a povestit tehnicianul de 51 de ani.

Care este mesajul lui Răzvan Lucescu pentru români

„Singurul detașat era președintele. Am fost cu el la investitorul 1 de la Al Hilal, atât de tare mi-a plăcut modul lui de a pune problema. I-am zis: President, stați liniștit, că noi câștigăm finală, nu va faceți griji.

Am avut încredere totală, în fiecare zi le spuneam jucătorilor că noi câștigăm Liga Campionilor. În martie e următoarea întrerupere. Următorul obiectiv: titlul, Supercupa și Liga Campionilor Asiei”, s-a confesat Răzvan Lucescu.

„Tuturor românilor le urez multă sănătate, forță să poată trece peste această perioada complicată, după perioade grele vin și vremuri frumoase, să trăiască cu speranța”, a încheiat amărât Lucescu Jr.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.