Cristian Gațu admite că România nu trebuie să se mai bazeze doar pe Cristina Neagu

Cristian Gațu admite că România nu trebuie să se mai bazeze doar pe Cristina Neagu

„Nu mai poate doar ea. S-o ajute 2-3 jucătoare!”

Cristian Gațu (75 de ani), fostul mare handbalist care a primit premiul „Hall of Fame” din partea ProSport, a vorbit la emisiunea ProSport LIVE despre cel mai bun produs al handbalului feminin din ultimii 10 ani, Cristina Neagu.

Fostul campion mondial crede că la nivelul echipei naționale nu poți obține rezultate cu valoarea unei singure jucătoare. Este nevoie de 3-4 handbaliste apropiate ca nivel de Cristina Neagu.

Cristian Gațu recunoaște că nu putem vorbi de un sport național, cum e handbalul, atât timp cât campionatul intern e invadat de jucătoare și antrenori străini.

Cristian Gațu admite că nu mai merge doar cu Cristina Neagu: „Nu mai poate doar ea. Trebuia s-o ajute 2-3 jucătoare”

„Primarul Capitalei și directoarea Gabi Szabo au vrut să ajute handbalul și au cerut finanțare. La un moment dat se oprește finanțarea pentru că nu mai există bani.

Bazaliu, campioană mondială de tineret, au luat-o că să fie la număr, fusese golgetera Campionatului Mondial. Nu știu dacă a adunat 3 sau 4 minute într-un an. Bazaliu nu mai joacă handbal acum, practic.

Alexandru Dedu trebuie să fie prezent mereu cu naționala. Chiar dacă nu pe față, cred că există ranchiună. Lăsând la o parte pe Neagu, restul sunt cu mult mai jos că salarii. Asta trebuie să dispară. Să fie 3 jucătoare ar fi cel mai bine.

Așa, să le iei la grămadă, nemțoaice, unguroaice…. La club aș accepta și antrenor străîn, dar la națională să nu vorbești in limba ta mi se pare o chestie revoltătoare”, a spus fostul campion mondial.

Exemplul Bazaliu, invocat de Cristian Gațu

„Cristina Neagu a crescut sub ochii noștri, a tras de la început semnalul că va fi lideră, și este lidera naționalei. Și acum s-au gândit că merge Cristina acolo, rezolvă ea. Nu mai poate să reziste numai ea, dacă apăreau încă 2-3 să o ajute…

Dacă ar fi fost și Bazaliu, și alte jucătoare care au fost campioane mondiale, au bătut Germania de au spart-o în două atunci.

Handbalul a fost sport național. Acum am văzut un afiș în care scrie asta, e o vrăjeală, cum să fie sport național cu jucătoare și antrenori străini? A fost foarte greu cu sponsorii. Cerșeam. De exemplu, Niro mai sponsorizează și acum, dar s-a repliat, în funcție de rezultate”, a concluzionat Crisian Gațu.

Cristian Gațu s-a născut la București, pe 20 august 1945, și este dublu campion mondial, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Montreal și cu bronz la JO din 1972. Acesta a câștigat în 1977 Cupa Campionilor Europeni cu Steaua și a fost considerat cel mai tehnic jucător de handbal din România.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.