Studiu: Trei sferturi dintre romani au un stil de viata sanatos. La ce capitol ne situam insa prost

Studiu: Trei sferturi dintre romani au un stil de viata sanatos. La ce capitol ne situam insa prost

Aproape trei sferturi dintre romani au un stil de viata sanatos si mananca fructe si legume in fiecare zi, potrivit unui studiu recent facut la noi, dar si in alte 22 de tari.

Cei mai preocupati de alimentatia corecta sunt locuitorii din vestul tarii, in timp ce bucurestenii sunt primii la sala de sport. Sase din zece oameni fac miscare in fiecare zi.

Sapte din 10 romani spun ca pentru ei un stil de viata sanatos inseamna sa treaca des pe la piata, consuma in fiecare zi fructe si legume si aproape jumatate dintre ei sustin ca sunt fani ai alimentelor naturale, cat mai putin procesate, daca se poate, luate direct de la tara.

Evident, femeile declara in numar mai mare decat barbatii ca vad beneficiile si ca sunt interesate de ceea ce inseamna o alimentatie sanatoasa.

Situatia e mai nuantata atunci cand analizam fiecare regiune in parte. De pilda, cei din Banat, Crisana si Maramures acorda mai multa atentie alimentatiei. Aproape 8 din zece locuitori din aceste zone, definesc stilul de viata sanatos prin consum de fructe si de legume. Si 57% dintre ei prefera produsele proaspete, naturale.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.