A murit Manukura, un exemplar rar de pasăre kiwi, care a inspirat o carte și jucării cu chipul ei

A murit Manukura, un exemplar rar de pasăre kiwi, care a inspirat o carte și jucării cu chipul ei

Manukura, un exemplar rar de pasăre kiwi de culoare albă, atât de îndrăgită, încât a inspirat o carte și jucării pentru copii, a murit la vârsta de 9 ani. Păsările kiwi au de obicei un penaj maroniu, dar Manukura, o femelă, a venit pe lume în 2011 cu pene albe.

A devenit rapid atracția centrului natural Pukaha din Insula Nordului (Noua Zeelandă) și apoi o adevărată celebritate online, scrie BBC.  Puiul alb și pufos, de o delicatețe aparte, a inspirat jucării de pluș care au fost vândute în întreaga lume.

„Cu mare tristețe anunțăm pierderea prietenei noastre dragi Manukura”, așa a sunat anunțul despre moartea păsării, postat pe pagina de Facebook a Centrului Pukaha.  Manukura a murit liniștită, duminică, în prezența rangerilor din parcul natural neozeelandez și a personalului veterinar. „Ne va lipsi enorm”, spun cei care au avut-o în grijă.

Manukura, pasărea kiwi albă, o raritate, a murit după 9 ani de viață în Noua Zeelandă Foto: Facebook Pukaha National Wildlife Centre

Manukura a fost primul dintre cei trei pui albi de kiwi care au eclozat în centrul natural din Noua Zeelandă între 2011 și 2012. Inițial, s-a crezut că este mascul, dar ulterior s-a dovedit a fi femelă, ceea ce a făcut-o cu atât mai specială. În limba mauri, Manukura înseamnă „Cel ales”.

După ce a văzut-o, Joy Cowley, autoare de cărți pentru copii în Noua Zeelandă, i-a dedicat o carte, intituală Manukura. „Mi-a plăcut să fac o legătură între ceea ce Manukura avea atât de special și unicitatea fiecărui copil”, a explicat Joy Cowley.

Păsările kiwi trăiesc doar în Noua Zeelandă şi sunt ameninţate cu dispariţia, din cauza prădătorilor.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.