Monitorizarea culturilor prin satelit ca instrument pentru furnizorii de inputuri

Monitorizarea culturilor prin satelit ca instrument pentru furnizorii de inputuri

Monitorizarea culturilor prin satelit ca instrument pentru furnizorii de inputuri: construirea de conexiuni durabile cu clienții

Pandemia a arătat cât de cruciala este menținerea unor legături stabile și eficiente între furnizorii de inputuri, fermierii și alți jucători din industria agroalimentară. Această cooperare a permis multor companii să evite colapsul, în principal datorită rolului critic al lanțului de aprovizionare. Deci, care este scopul său principal?

Ca armă competitivă în economia digitală modernă, lanțul de aprovizionare este axat pe găsirea unor abordări eficiente de afaceri și a unor noi modele de afaceri. Capacitățile sale avansate se traduc direct în performanțe tangibile și măsurabile în afaceri, deoarece acestea ajută companiile să își realizeze propriile aspirații. Atunci când creăm un mediu eficient al lanțului de aprovizionare, tehnologiile digitale sunt utile.

Tehnologiile de precizie AG, ca element constitutiv, oferă soluții favorabile fiecărui jucător, iar acum vom analiza aceste elemente cheie.

Optimizarea cheltuielilor

Prin monitorizarea prin satelit, fermierii își pot controla cheltuielile cu îngrășămintele și alte produse de protecție a plantelor. Analiza promptă și precisă a domeniilor lor vaste îi ajută să evite cheltuielile nerezonabile și să economisească bani pentru alte necesități. Pe baza datelor prin satelit, fermierii pot estima cu precizie o imagine de ansamblu asupra cantităților de produse de care vor avea nevoie. Mai mult, utilizarea instrumentelor agricole de precizie facilitează depășirea problemelor legate de depozitarea mărfurilor neutilizate.

La fel ca fermierii, furnizorii pot beneficia de monitorizarea culturilor, deoarece tehnologia le permite să își organizeze mai eficient fluxul de lucru. De fapt, furnizorii pot estima cantitatea de bunuri pentru cultivarea plantelor și îngrijirea pe care agricultorii trebuie să o acorde pentru un sezon. Cu aceste date, ei sunt capabili să își adapteze propriile capacități la necesitatile actuală a pieței. Informații despre vreme sau productivitatea câmpului obținute de la sateliți pot fi, de asemenea, utilizate pentru a dezvolta propuneri de marketing.

Construirea de relații strategice

Fermierii care folosesc tehnologii de precizie sunt pregătiți pentru parteneriate strategice cu furnizorii. Ei dețin date arhivate despre starea câmpurilor lor și vegetația actuală. Sunt conștienți de nevoile lor și pe baza acestor informații pot achiziționa în avans îngrășăminte, semințe sau alte produse de protecție a plantelor.

O abordare bazată pe date în agricultură oferă agricultorilor posibilitatea de planificare pe termen lung, ceea ce duce la contracte pe termen lung. Monitorizarea prin satelit îi ajută pe fermieri să urmărească starea de vegetație a culturilor, astfel încât să poată experimenta cu eficiența diferitelor produse. Fermierii oferă feedback furnizorilor care, la rândul lor, pot face previziuni și pot ajusta strategiile de vânzare. Prin urmare, fiecare jucător poate beneficia de cooperarea lor în lanțul de aprovizionare.

Experimentați monitorizarea prin satelit

Fermierii sunt cunoscuți pentru conservatorismul lor. Monitorizarea prin satelit îi ajută să renunțe la prejudecăți și să exploreze noi abordări. Cu datele vizualizate, pot testa diverse strategii și pot descoperi noi metode de lucru. De exemplu, pot efectua experimente pentru a compara recolta sau starea de vegetație a diferitelor soiuri ale unei anumite culturi pe câmpurile lor. Testele similare cu rezultate precise pot fi efectuate pentru îngrășăminte.

În plus, unele platforme, cum ar fi AgrimaSat, măsoară și umiditatea solului. Această caracteristică este o oportunitate excelentă pentru producătorii de echipamente de irigații de a-și testa produsele și de a demonstra capacitățile lor potențialilor clienți.

Dar furnizorii?

Construirea de relații de încredere și transparente cu fermierii este punctul central al activității lor. Accesul la și așa-numitele date ale fermierilor le aduce beneficii considerabile. Pe baza acestor informații, apare o metodă mai simplă de producere a bunurilor necesare pe piață. Fermierii pot fi, de asemenea, veriga care ajută publicul informat să înțeleagă modul în care tehnologia este utilizată în siguranță pentru a produce alimente.

Tehnologiile de precizie AG sunt utile atunci când furnizorii doresc să își îmbunătățească serviciile. Le permite să ajusteze procesele de producție, să rămână relevante și să își mențină avantajul. Prin urmare, cooperarea între verigile lanțului de aprovizionare facilitează dezvoltarea relațiilor de afaceri durabile și atingerea obiectivelor comune.

Agricultură și tehnologii avansate

Nu în ultimul rând, industria alimentară se confruntă cu tot mai multe provocări pe măsură ce populația planetei crește exponențial. Alături de cererea de culturi. Această problemă nu poate fi rezolvată doar prin creșterea numărului de ferme. Dimpotrivă, fermierii caută modalități convenabile de a le trata și de a scoate mai mult din fondul actual de resurse. Cu tehnologiile de precizie ag, soluțiile inovatoare nu sunt o provocare, ci cursul normal al acțiunilor.

Furnizorii nu pot sta departe de revoluția tehnologică din agricultură. Dimpotrivă, trebuie să se angajeze activ în proces. Colaborarea lor cu fermierii contribuie la creșterea eficienței.

Petrică

Sunt nascut in 1991 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.